Pesten in online games

Scheldt een teamgenoot of tegenstander jou uit tijdens het online gamen? Reageren spelers met seksuele of racistische opmerkingen op jouw gamertag (je alter ego in games)? Dit pestgedrag heet in de gaming-wereld 'online toxicity'. Het is heel vervelend als je dit meemaakt. Onthoud dat je hier niet alleen in staat!

Wat is online toxicity?

Toxicity betekent giftigheid. Online toxicity in de gaming-wereld is wanneer spelers jouw game-plezier expres verpesten. In de gamechat, voicechat of in de game zelf zijn spelers dan grensoverschrijdend bezig. Meestal gebeurt dit bij multiplayer games (met verschillende spelers). Het is een vorm van online shaming of pesten.

Voorbeelden van online toxicity in games:

  • Flaming (afbranden) en rage (woede): als iemand na een verloren spel een speler uitscheldt of onaardig behandelt en de woede zo afreageert. Dit gebeurt via de voicechat of via berichten.

  • Griefing (verdriet doen): als iemand teamgenoten of tegenstanders benadeelt door expres niet goed te spelen. Of het spel te saboteren. Het gaat er dan om andere spelers te irriteren.

  • Hate speech (haatspraak): als iemand andere spelers aanvalt of discrimineert op basis van geloof, huidskleur, nationaliteit, seksuele identiteit, genderidentiteit, of een ander kenmerk. Dit kan strafbaar zijn.

  • Hate raids (haatinval): als iemand een kanaal van een game-streamer overspoelt met hatelijke taal. Dit gebeurt vaak op de livestreamingservice Twitch.

  • Scamming (bedrog): als iemand een account of de in-game-aankopen steelt van een andere speler. Die persoon doet zich dan voor als een medewerker van een gamebedrijf. Dit is strafbaar.

  • DDoS-aanval: als iemand de verbinding met internet van de tegenstander expres verbreekt of overbelast. Daardoor kan de tegenstander het spel niet meer uitspelen, waardoor de ander wint. Dit is strafbaar.

  • Swatting-aanval: als iemand zonder reden een politie- of hulpdienst naar het adres van de tegenstander stuurt. Swatting komt van de afkorting SWAT, wat staat voor ‘Special Weapons And Tactics’. Dat zijn de speciale teams die door de Amerikaanse politie worden gebruikt bij grote of moeilijke operaties. Een oneerlijke noodoproep doen is strafbaar.

  • Doxing: als iemand privégegevens van een andere speler zonder toestemming op het internet deelt. Of dreigt daarmee. Heb jij hiermee te maken? Meer informatie staat op de pagina Doxing.

  • Bedreiging: als iemand de teamgenoten of tegenstanders via internet bedreigt. Dit is strafbaar.

Nooit oké

Door de anonimiteit van het internet denken spelers soms dat ze kunnen zeggen wat ze willen. In de emotie van het spel denken sommige spelers niet goed na of zijn negatief. Spelers reageren zich ook soms af via online gaming. Soms is iemand een slechte verliezer. Soms is het meeloopgedrag. Wat de reden ook is, online toxicity is nooit oké!

Wil je informatie over hoe je kunt zorgen voor (meer) positieve game-ervaringen voor kinderen? Bekijk dan onze tips voor positieve game-ervaringen.

8 dingen die je kunt doen als iemand je lastigvalt tijdens het online gamen

1

Bedenk: het is niet jouw schuld

Als iemand je lastigvalt tijdens het online gamen, is het belangrijk om te onthouden dat dit niet jouw schuld is. Jij hebt het recht om je online veilig en gerespecteerd te voelen. Niemand mag daar misbruik van maken.

Hieronder geven we nog 7 tips, maar het is jouw eigen keuze hoe je erop reageert. Doe wat het beste is voor jou.

2

Praat erover

Je verdient begrip, troost en hoop. Blijf niet alleen met je zorgen rondlopen, maar neem iemand in vertrouwen. Dit kan ook een online vriend uit de gaming-wereld zijn, die begrijpt waar je het over hebt. Samen zoeken jullie naar een oplossing. Je kunt ook (gratis en anoniem) chatten met iemand van Helpwanted.

3

Wees duidelijk

Soms merkt de vervelende speler niet dat jij gekwetst bent. Laat weten dat je last hebt van het gedrag van de speler en dat je wilt dat het stopt. Als je dit moeilijk vindt, vraag dan hulp hierbij van iemand die je vertrouwt.

4

Ga er niet op in

Spelers die jou lastigvallen in online games willen vaak een reactie uitlokken. Reageer niet meer, nadat je hebt gezegd dat het gedrag moet stoppen. Hoe moeilijk dat soms ook is. Neem voldoende pauzes, zodat je afstand kunt nemen. Of wissel van game.

5

Rapporteer en zet op mute

Rapporteer de speler die zich misdraagt. Dit kan nog niet bij elke game. Wel als er een ‘report feature’-mogelijkheid is. Vervelende spelers kun je ook op mute zetten. Dan krijg je geen berichten meer van diegene. Je hoort die speler ook niet meer in de voicechat. Bekijk onze handleidingen of je game ertussen staat, en lees hoe je dit doet.

6

Meld online discriminatie

Neemt het pesten de vorm aan van online discriminatie? Meld dit dan bij Meld.Online Discriminatie. Zij beoordelen jouw melding op strafbaarheid. En sturen een verwijderverzoek naar de website waar de discriminerende uitingen op gedaan zijn.

Let op: de game moet hiervoor wel een URL hebben.

7

Zoek een vriendelijke game-omgeving op

Sommige games hebben een non-toxic-beleid en een verwelkomende gemeenschap. Er zijn ook games die geen online onderdeel hebben, waardoor er geen interactie is met andere spelers. Zoek streamers van je favoriete game op Twitch of YouTube Gaming en kijk of de gemeenschap bij je past.

8

Overweeg een melding of aangifte

Als de vervelende speler jou bedreigt of oplicht, kun je een melding of aangifte doen bij de politie. Doe dit ook als diegene andere strafbare feiten pleegt. Hier lees je meer over aangifte en melding doen bij de politie.

Let op: verzamel eerst zoveel mogelijk bewijs voor de politie. Praktische tips vind je op deze pagina over bewijs verzamelen.

Dit wil je weten over vervelend gedrag in online games

Zijn er spelers die expres jouw plezier in het gamen verpesten? Die jou online pesten, discrimineren, uitschelden of je game saboteren? Dit heet in de gaming-wereld online toxicity. Het is niet oké!

Niet jouw schuld

Helaas komt pestgedrag of online toxicity veel voor in de gaming-wereld. Je bent dus niet de enige die hier last van heeft. Misschien voel je schaamte, stress, angst of minder zelfvertrouwen. Of denk je dat het je eigen schuld is. Maar het is niet jouw schuld!

Praat erover

Praat erover met je ouders/opvoeders, broer of zus, docent of iemand anders die je vertrouwt. Zo blijf je er niet alleen mee zitten en kunnen jullie samen naar een oplossing zoeken. Vind je dit moeilijk? Tips over hoe je iets kunt vertellen aan een volwassene, vind je op deze pagina met adviezen over gesprekken voeren.

Misschien kun je niet bij je ouders/opvoeders terecht voor steun. Bijvoorbeeld omdat sommige onderwerpen taboe zijn binnen jouw gezin. Of omdat jouw ouders/opvoeders de gaming-wereld niet begrijpen. Misschien ben je bang dat ze boos worden op jou. Je kunt altijd (gratis en anoniem) met iemand van Helpwanted chatten.

Vraag hulp

Er is hulp. Als je wordt gepest door gamers van jouw school, praat er dan over met een volwassene van school. School is verplicht jou te helpen. Je kunt dan ook hulp krijgen van Pestweb. Ontdek ook andere ondersteunende organisaties en handige websites op deze informatieve pagina.

Neem een pauze of stop de game

Heb je last van een andere speler? Neem dan even pauze. Je kunt je game ook stoppen. Jammer van de punten die je daarmee verliest. Maar plezier in je game is belangrijker!

Het mag niet

Wat offline niet mag, mag op het internet ook niet. Meld de pestende speler bij de beheerder van de game. Dit kan alleen als er een ‘report feature’-mogelijkheid is. Vaak kun je een speler ook blokkeren. Dan kan diegene je niet meer lastigvallen. Bekijk onze handleidingen, check of jouw game ertussen staat en ontdek hoe je dit meldt.

Bedenk met wie je chat (of een online game speelt)

Online kunnen mensen zich gemakkelijk voordoen als iemand anders. Misschien zijn sommige spelers veel ouder dan jij. Ook als iemand van je eigen leeftijd is, kan deze kwade bedoelingen hebben. Staat jouw camera standaard aan tijdens het chatten of streamen? Anderen kunnen dan opnames van jou maken, terwijl je dat misschien niet wil. Er zijn ook oplichters die als zogenaamde werknemers van het gamebedrijf naar je privégegevens vragen. Dat klopt niet! Lees hier handige tips om te checken met wie je chat.

Check je privacy-instellingen

Voor pestende spelers is het moeilijker om in te breken in jouw account als je anoniem blijft. Ook maken ze zo minder makkelijk een nepprofiel aan met jouw naam. Gebruik hiervoor op elk platform een andere gebruikersnaam en wachtwoord. Deel deze gegevens met niemand. En noem niet je echte naam, leeftijd of woonplaats.

Je kunt de instellingen van je sociale media (en sommige games) zo aanpassen dat vreemden geen contact met je kunnen opnemen. Bekijk onze handleidingen voor instructies. Bezoek ook eens veiliginternetten.nl.

Online toxicity veroorzaakt klachten

Als je te maken hebt met online toxicity, kun je daar buikpijn of hoofdpijn van krijgen. Of je kunt niet meer slapen ‘s nachts. Je kunt gevoelens van angst, stress, schuld, onzekerheid of schaamte hebben. Of woede, machteloosheid en eenzaamheid. Je kunt negatief over jezelf gaan denken, een laag zelfbeeld krijgen. Daardoor kan het slecht gaan op school of met je werk. Op de lange termijn kunnen deze gevoelens leiden tot mentale klachten, depressies, suïcidaliteit en posttraumatische stress.

Niet jouw schuld

Misschien durf je niemand meer te vertrouwen als je voortdurend blootgesteld wordt aan online toxicity. Of je durft de deur niet meer uit te gaan. Gaat het pesten ook offline door? Dan verergert dit meestal de klachten. Misschien krijg je ook te maken met victim blaming. Anderen twijfelen dan aan jouw kant van het verhaal. Of vinden dat het je eigen schuld is dat je gepest wordt. Bedenk altijd: het is nooit jouw schuld! En weet dat al jouw gevoelens normaal zijn. Meer informatie staat op de pagina Victim blaming. Als je veel piekert, bekijk dan ook deze anti-piekertips.

Praten lucht op

Het kan erg opluchten om er met iemand over te praten. Aan je huisarts of praktijkondersteuner kun je met een gerust hart alles vertellen. Zij hebben beroepsgeheim. Dit betekent dat zij jouw verhaal niet aan iemand anders mogen doorvertellen. Je kunt ook altijd chatten met iemand van Helpwanted.

Goed om te weten

In de wet staat geen specifieke bepaling over pestgedrag of online toxicity in de gaming-wereld. Het is dus op zichzelf niet strafbaar. Toch kunnen sommige extremere vormen van pesten in online games strafbaar zijn.

Strafbaar of niet?

Soms is er meer aan de hand dan alleen pesten en gaat het om strafbare feiten. Bijvoorbeeld bij bedreiging, stalking, belediging, discriminatie, oplichting, identiteitsdiefstal of hacking. Op de site van de politie lees je meer over wat er strafbaar is op het internet.

Melding of aangifte

Van strafbare feiten kun je melding doen of aangifte. Bel eerst naar het algemene nummer van de politie (09 00-88 44) en vertel je verhaal. Verzamel zoveel mogelijk bewijs voordat je aangifte doet. Bekijk onze tips over bewijs verzamelen.

Jonger dan dertien?

Iedereen mag aangifte doen van een misdrijf. Ben je jonger dan dertien? Dan neemt de politie altijd contact op met je ouders/opvoeders. Tenzij de aangifte over hen gaat. Wil je liever niet zelf aangifte doen? Je ouders of verzorgers kunnen het ook voor jou doen. Lees op deze pagina hoe aangifte of melding doen werkt.

Informatie

Wat is online toxicity?

Toxicity betekent giftigheid. Online toxicity in de gaming-wereld is wanneer spelers jouw game-plezier expres verpesten. In de gamechat, voicechat of in de game zelf zijn spelers dan grensoverschrijdend bezig. Meestal gebeurt dit bij multiplayer games (met verschillende spelers). Het is een vorm van online shaming of pesten.

Voorbeelden van online toxicity in games:

  • Flaming (afbranden) en rage (woede): als iemand na een verloren spel een speler uitscheldt of onaardig behandelt en de woede zo afreageert. Dit gebeurt via de voicechat of via berichten.

  • Griefing (verdriet doen): als iemand teamgenoten of tegenstanders benadeelt door expres niet goed te spelen. Of het spel te saboteren. Het gaat er dan om andere spelers te irriteren.

  • Hate speech (haatspraak): als iemand andere spelers aanvalt of discrimineert op basis van geloof, huidskleur, nationaliteit, seksuele identiteit, genderidentiteit, of een ander kenmerk. Dit kan strafbaar zijn.

  • Hate raids (haatinval): als iemand een kanaal van een game-streamer overspoelt met hatelijke taal. Dit gebeurt vaak op de livestreamingservice Twitch.

  • Scamming (bedrog): als iemand een account of de in-game-aankopen steelt van een andere speler. Die persoon doet zich dan voor als een medewerker van een gamebedrijf. Dit is strafbaar.

  • DDoS-aanval: als iemand de verbinding met internet van de tegenstander expres verbreekt of overbelast. Daardoor kan de tegenstander het spel niet meer uitspelen, waardoor de ander wint. Dit is strafbaar.

  • Swatting-aanval: als iemand zonder reden een politie- of hulpdienst naar het adres van de tegenstander stuurt. Swatting komt van de afkorting SWAT, wat staat voor ‘Special Weapons And Tactics’. Dat zijn de speciale teams die door de Amerikaanse politie worden gebruikt bij grote of moeilijke operaties. Een oneerlijke noodoproep doen is strafbaar.

  • Doxing: als iemand privégegevens van een andere speler zonder toestemming op het internet deelt. Of dreigt daarmee. Heb jij hiermee te maken? Meer informatie staat op de pagina Doxing.

  • Bedreiging: als iemand de teamgenoten of tegenstanders via internet bedreigt. Dit is strafbaar.

Nooit oké

Door de anonimiteit van het internet denken spelers soms dat ze kunnen zeggen wat ze willen. In de emotie van het spel denken sommige spelers niet goed na of zijn negatief. Spelers reageren zich ook soms af via online gaming. Soms is iemand een slechte verliezer. Soms is het meeloopgedrag. Wat de reden ook is, online toxicity is nooit oké!

Wil je informatie over hoe je kunt zorgen voor (meer) positieve game-ervaringen voor kinderen? Bekijk dan onze tips voor positieve game-ervaringen.

Wat kan ik doen?

8 dingen die je kunt doen als iemand je lastigvalt tijdens het online gamen

1

Bedenk: het is niet jouw schuld

Als iemand je lastigvalt tijdens het online gamen, is het belangrijk om te onthouden dat dit niet jouw schuld is. Jij hebt het recht om je online veilig en gerespecteerd te voelen. Niemand mag daar misbruik van maken.

Hieronder geven we nog 7 tips, maar het is jouw eigen keuze hoe je erop reageert. Doe wat het beste is voor jou.

2

Praat erover

Je verdient begrip, troost en hoop. Blijf niet alleen met je zorgen rondlopen, maar neem iemand in vertrouwen. Dit kan ook een online vriend uit de gaming-wereld zijn, die begrijpt waar je het over hebt. Samen zoeken jullie naar een oplossing. Je kunt ook (gratis en anoniem) chatten met iemand van Helpwanted.

3

Wees duidelijk

Soms merkt de vervelende speler niet dat jij gekwetst bent. Laat weten dat je last hebt van het gedrag van de speler en dat je wilt dat het stopt. Als je dit moeilijk vindt, vraag dan hulp hierbij van iemand die je vertrouwt.

4

Ga er niet op in

Spelers die jou lastigvallen in online games willen vaak een reactie uitlokken. Reageer niet meer, nadat je hebt gezegd dat het gedrag moet stoppen. Hoe moeilijk dat soms ook is. Neem voldoende pauzes, zodat je afstand kunt nemen. Of wissel van game.

5

Rapporteer en zet op mute

Rapporteer de speler die zich misdraagt. Dit kan nog niet bij elke game. Wel als er een ‘report feature’-mogelijkheid is. Vervelende spelers kun je ook op mute zetten. Dan krijg je geen berichten meer van diegene. Je hoort die speler ook niet meer in de voicechat. Bekijk onze handleidingen of je game ertussen staat, en lees hoe je dit doet.

6

Meld online discriminatie

Neemt het pesten de vorm aan van online discriminatie? Meld dit dan bij Meld.Online Discriminatie. Zij beoordelen jouw melding op strafbaarheid. En sturen een verwijderverzoek naar de website waar de discriminerende uitingen op gedaan zijn.

Let op: de game moet hiervoor wel een URL hebben.

7

Zoek een vriendelijke game-omgeving op

Sommige games hebben een non-toxic-beleid en een verwelkomende gemeenschap. Er zijn ook games die geen online onderdeel hebben, waardoor er geen interactie is met andere spelers. Zoek streamers van je favoriete game op Twitch of YouTube Gaming en kijk of de gemeenschap bij je past.

8

Overweeg een melding of aangifte

Als de vervelende speler jou bedreigt of oplicht, kun je een melding of aangifte doen bij de politie. Doe dit ook als diegene andere strafbare feiten pleegt. Hier lees je meer over aangifte en melding doen bij de politie.

Let op: verzamel eerst zoveel mogelijk bewijs voor de politie. Praktische tips vind je op deze pagina over bewijs verzamelen.

Jonger dan 18 jaar

Dit wil je weten over vervelend gedrag in online games

Zijn er spelers die expres jouw plezier in het gamen verpesten? Die jou online pesten, discrimineren, uitschelden of je game saboteren? Dit heet in de gaming-wereld online toxicity. Het is niet oké!

Niet jouw schuld

Helaas komt pestgedrag of online toxicity veel voor in de gaming-wereld. Je bent dus niet de enige die hier last van heeft. Misschien voel je schaamte, stress, angst of minder zelfvertrouwen. Of denk je dat het je eigen schuld is. Maar het is niet jouw schuld!

Praat erover

Praat erover met je ouders/opvoeders, broer of zus, docent of iemand anders die je vertrouwt. Zo blijf je er niet alleen mee zitten en kunnen jullie samen naar een oplossing zoeken. Vind je dit moeilijk? Tips over hoe je iets kunt vertellen aan een volwassene, vind je op deze pagina met adviezen over gesprekken voeren.

Misschien kun je niet bij je ouders/opvoeders terecht voor steun. Bijvoorbeeld omdat sommige onderwerpen taboe zijn binnen jouw gezin. Of omdat jouw ouders/opvoeders de gaming-wereld niet begrijpen. Misschien ben je bang dat ze boos worden op jou. Je kunt altijd (gratis en anoniem) met iemand van Helpwanted chatten.

Vraag hulp

Er is hulp. Als je wordt gepest door gamers van jouw school, praat er dan over met een volwassene van school. School is verplicht jou te helpen. Je kunt dan ook hulp krijgen van Pestweb. Ontdek ook andere ondersteunende organisaties en handige websites op deze informatieve pagina.

Neem een pauze of stop de game

Heb je last van een andere speler? Neem dan even pauze. Je kunt je game ook stoppen. Jammer van de punten die je daarmee verliest. Maar plezier in je game is belangrijker!

Het mag niet

Wat offline niet mag, mag op het internet ook niet. Meld de pestende speler bij de beheerder van de game. Dit kan alleen als er een ‘report feature’-mogelijkheid is. Vaak kun je een speler ook blokkeren. Dan kan diegene je niet meer lastigvallen. Bekijk onze handleidingen, check of jouw game ertussen staat en ontdek hoe je dit meldt.

Bedenk met wie je chat (of een online game speelt)

Online kunnen mensen zich gemakkelijk voordoen als iemand anders. Misschien zijn sommige spelers veel ouder dan jij. Ook als iemand van je eigen leeftijd is, kan deze kwade bedoelingen hebben. Staat jouw camera standaard aan tijdens het chatten of streamen? Anderen kunnen dan opnames van jou maken, terwijl je dat misschien niet wil. Er zijn ook oplichters die als zogenaamde werknemers van het gamebedrijf naar je privégegevens vragen. Dat klopt niet! Lees hier handige tips om te checken met wie je chat.

Check je privacy-instellingen

Voor pestende spelers is het moeilijker om in te breken in jouw account als je anoniem blijft. Ook maken ze zo minder makkelijk een nepprofiel aan met jouw naam. Gebruik hiervoor op elk platform een andere gebruikersnaam en wachtwoord. Deel deze gegevens met niemand. En noem niet je echte naam, leeftijd of woonplaats.

Je kunt de instellingen van je sociale media (en sommige games) zo aanpassen dat vreemden geen contact met je kunnen opnemen. Bekijk onze handleidingen voor instructies. Bezoek ook eens veiliginternetten.nl.

Negatieve gevoelens

Online toxicity veroorzaakt klachten

Als je te maken hebt met online toxicity, kun je daar buikpijn of hoofdpijn van krijgen. Of je kunt niet meer slapen ‘s nachts. Je kunt gevoelens van angst, stress, schuld, onzekerheid of schaamte hebben. Of woede, machteloosheid en eenzaamheid. Je kunt negatief over jezelf gaan denken, een laag zelfbeeld krijgen. Daardoor kan het slecht gaan op school of met je werk. Op de lange termijn kunnen deze gevoelens leiden tot mentale klachten, depressies, suïcidaliteit en posttraumatische stress.

Niet jouw schuld

Misschien durf je niemand meer te vertrouwen als je voortdurend blootgesteld wordt aan online toxicity. Of je durft de deur niet meer uit te gaan. Gaat het pesten ook offline door? Dan verergert dit meestal de klachten. Misschien krijg je ook te maken met victim blaming. Anderen twijfelen dan aan jouw kant van het verhaal. Of vinden dat het je eigen schuld is dat je gepest wordt. Bedenk altijd: het is nooit jouw schuld! En weet dat al jouw gevoelens normaal zijn. Meer informatie staat op de pagina Victim blaming. Als je veel piekert, bekijk dan ook deze anti-piekertips.

Praten lucht op

Het kan erg opluchten om er met iemand over te praten. Aan je huisarts of praktijkondersteuner kun je met een gerust hart alles vertellen. Zij hebben beroepsgeheim. Dit betekent dat zij jouw verhaal niet aan iemand anders mogen doorvertellen. Je kunt ook altijd chatten met iemand van Helpwanted.

Wat zegt de wet?

Goed om te weten

In de wet staat geen specifieke bepaling over pestgedrag of online toxicity in de gaming-wereld. Het is dus op zichzelf niet strafbaar. Toch kunnen sommige extremere vormen van pesten in online games strafbaar zijn.

Strafbaar of niet?

Soms is er meer aan de hand dan alleen pesten en gaat het om strafbare feiten. Bijvoorbeeld bij bedreiging, stalking, belediging, discriminatie, oplichting, identiteitsdiefstal of hacking. Op de site van de politie lees je meer over wat er strafbaar is op het internet.

Melding of aangifte

Van strafbare feiten kun je melding doen of aangifte. Bel eerst naar het algemene nummer van de politie (09 00-88 44) en vertel je verhaal. Verzamel zoveel mogelijk bewijs voordat je aangifte doet. Bekijk onze tips over bewijs verzamelen.

Jonger dan dertien?

Iedereen mag aangifte doen van een misdrijf. Ben je jonger dan dertien? Dan neemt de politie altijd contact op met je ouders/opvoeders. Tenzij de aangifte over hen gaat. Wil je liever niet zelf aangifte doen? Je ouders of verzorgers kunnen het ook voor jou doen. Lees op deze pagina hoe aangifte of melding doen werkt.

Vond je deze pagina behulpzaam?

Gerelateerde onderwerpen

Alle onderwerpen

Cyberstalking

Iemand volgt en stalkt je via het internet

Nepprofiel

Iemand maakt met je naam, foto/video of andere gegevens een nepprofiel aan op het internet

Online benaderd voor seks

Iemand vraagt je om (cyber)seks via het internet, of probeert eerst een vertrouwensband met je op te bouwen en begint dan over (cyber)seks

Chat gratis en anoniem met ons.

We zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 07.00 uur tot 23.00 uur, op zondag van 11.00 uur tot 19.00 uur.

Je kunt ons ook bellen op 020 – 261 52 75.