Wat doet Helpwanted?

Helpwanted is een hulplijn bij online grensoverschrijdend gedrag. We bieden praktische hulp en geven persoonlijk advies aan iedereen die te maken heeft (gehad) met of zich zorgen maakt over online grensoverschrijdend gedrag. Op onze website geven wij uitleg en tips over de verschillende onderwerpen die hierbij horen.

Je kunt gratis en anoniem aan ons advies vragen via de chat, mail of door te bellen. Dan bekijken we samen wat we kunnen doen om een oplossing te zoeken voor jouw situatie. Helpwanted zal altijd zonder oordeel naar je luisteren en rekening houden met persoonskenmerken die van invloed kunnen zijn op jouw situatie of hulpvraag.

Helpwanted is onderdeel van Offlimits. Naast Helpwanted zijn ook de programma’s Meldpunt Kinderporno en Stop it Now! onderdeel van Offlimits.

Onderzoek

Helpwanted doet ook onderzoek naar verschillende onderwerpen. Er zijn onderzoeken gedaan naar financiële sextortion onder jongens, dickpics en cyberstalking. Meer informatie over deze onderzoeken vind je hier.

Projecten

Naast de hulplijn werkt Helpwanted ook aan projecten die bijdragen aan de preventie van online grensoverschrijdend gedrag. Om in contact te komen met het projectteam, kun je mailen naar info@helpwanted.nl

Contact met politie

Helpwanted heeft contact met verschillende afdelingen binnen de politie. Hiermee wisselen wij regelmatig informatie uit over trends, werkwijze en wetgeving. 

Contacten met social media

Helpwanted heeft goede contacten met websites en social media platforms als Facebook, Instagram, TikTok en Snapchat. Hierdoor kunnen wij snel hulp inschakelen en elkaar adviseren wanneer dat nodig is.

Contacten met internationale organisaties

Helpwanted is onderdeel van een aantal internationale netwerken:

  • Insafe: Een internationaal netwerk voor hulplijnen binnen Europa, die samen hard werken aan een veiliger internet voor kinderen.

  • Child Helpline International: Een wereldwijd netwerk voor hulplijnen voor minderjarigen. Samen met De Kindertelefoon zijn wij lid.

  • INHOPE: Een wereldwijd netwerk van meldpunten waar afbeeldingen van seksueel kindermisbruik kunnen worden gemeld.

Als lid van deze netwerken hebben wij veel contacten over de hele wereld. Dat helpt ons om content van websites of social media te laten verwijderen, ook als dit buitendlandse websites zijn. Daarnaast wisselen wij ervaring en kennis uit zodat wij op de hoogte zijn van ontwikkelingen op het gebied van (minderjarigen en) online grensoverschrijdend gedrag.

Vond je deze pagina behulpzaam?