Leerlingen met ons laten chatten?

We merken steeds vaker dat leerlingen uit dezelfde klas gebruikmaken van onze chatfunctie. Soms is het een klas tegelijk samen met de docent. En soms zijn het individuele leerlingen. Meestal naar aanleiding van een les over Helpwanted en haar thema's.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom bij ons op de chat. We weten dat het soms moeilijk is om te praten over vervelende dingen die je hebt meegemaakt. Daarom is het goed om hulp te zoeken. Het is ook goed om meer te leren over online grensoverschrijdend gedrag. Weet wel dat onze chat bedoeld is voor serieuze hulpvragen. Bij vragen over een schoolopdracht kunnen leerlingen gebruikmaken van de informatie op onze website.

Huisregels

De chat van Helpwanted is gratis, anoniem als jij dat wil en vertrouwelijk. Dat betekent dat wij aan niemand doorvertellen wat jij ons vertelt, behalve als dat van jou mag.

Onze chatmedewerkers zullen nooit over je oordelen. Tijdens een gesprek kun je je verhaal kwijt en probeert de chatmedewerker je zo goed mogelijk advies te geven en je te helpen met je probleem.

We hebben huisregels opgesteld voor de chat met Helpwanted. In het gesprek is het belangrijk dat je:

  • jouw aandacht hebt bij het gesprek

  • respectvol bent naar onze chatmedewerkers

Een keer onze chat uitproberen is niet erg. We hopen dat je ons dan ook weet te vinden als er iets aan de hand is. Maar als je onze chat bezet houdt met bijvoorbeeld een verzonnen verhaal, dan kunnen de mensen die ons nodig hebben ons minder goed bereiken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Plan het in

Wil je jouw leerlingen met iemand van Helpwanted laten chatten? Of samen als klas met ons in gesprek gaan? Laat het dan van te voren aan ons weten. Zo kunnen wij rekening houden met de verschillende vragen van de leerlingen en de drukte op de chat. Mail dan eerst naar info@helpwanted.nl of laat het ons weten aan het begin van een chatgesprek.

Tip

Verzamel alle vragen van de leerlingen en laat één persoon met ons chatten. Dit kan ook de docent zijn. De klas kan dan klassikaal meelezen. Dit is voor ons het meest overzichtelijk. En zo kunnen we je het beste te woord staan.

Vond je deze pagina behulpzaam?

Chat gratis en anoniem met een medewerker voor advies.De chat is open van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur. U kunt ons ook 24/7 gratis bellen op 0800 2000. Bij direct gevaar, bel 112.