Leerlingen met ons laten chatten?

We merken steeds vaker dat leerlingen uit dezelfde klas gebruikmaken van onze chatfunctie. Soms is het een klas tegelijk samen met de docent. En soms zijn het individuele leerlingen. Meestal naar aanleiding van een les over Helpwanted en haar thema's.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom bij ons op de chat. We weten dat het soms moeilijk is om te praten over vervelende dingen die je hebt meegemaakt. Daarom is het goed om hulp te zoeken. Het is ook goed om meer te leren over online grensoverschrijdend gedrag. Weet wel dat onze chat bedoeld is voor serieuze hulpvragen. Bij vragen over een schoolopdracht kunnen leerlingen gebruikmaken van de informatie op onze website.

Plan het in

Wil je jouw leerlingen met iemand van Helpwanted laten chatten? Of samen als klas met ons in gesprek? Laat het dan van te voren aan ons weten. Zo kunnen wij rekening houden met de verschillende vragen van de leerlingen en de drukte op de chat. Mail dan naar [email protected] of laat het weten aan het begin van een chatgesprek.

Spelregels

We hebben spelregels opgesteld voor de chat met Helpwanted. Dit zijn onze uitgangspunten:

  • Onze chat is vertrouwelijk, anoniem en gratis.

  • Onze chatmedewerkers zullen nooit over je oordelen.

  • Onze chat is bedoeld voor serieuze hulpvragen.

  • Tijdens dit gesprek kun je je verhaal kwijt en probeert de chatmedewerker je zo goed mogelijk advies te geven en je te helpen met je probleem.

  • Tijdens dit gesprek behandelen we elkaar met respect.

Tip

Verzamel alle vragen van de leerlingen en laat één persoon met ons chatten. Dit kan ook de docent zijn. De klas kan klassikaal meelezen. Dit is voor ons het meest overzichtelijk. En zo kunnen we je het beste te woord staan.

Vond je deze pagina behulpzaam?